A testtudat magában foglalja a testsémát és a testfogalmat, de összességében a testképről alkotott gondolatok összességét jelenti. A testtudatot fejleszteni kell ahhoz, hogy hosszútávon boldog és kiegyensúlyozott életet élhessünk. A testtudat nem csak az önszeretethez szükséges, hanem hatással van a szexuális életünkre is.

Ebből a cikkből kiderül, hogy mit jelent a testtudatunk fejlesztése.

Mi az a testtudat fejlesztés?

A testtudat kialakulásához szükség van a testképünk teljes ismeretére. Meg kell tudnunk tapasztalni a testünket, amit már akár kiskorban is érzékelhetünk, főleg a mozgások során. A testtudatunk nagyban összefügg a csecsemőkorral, hiszen az ekkor kapott reakciókat és visszacsatolásokat egészen felnőtt korig cipeljük magunkkal. Emellett hatással vannak rá az érzelmeink és a mások által rólunk alkotott véleményekkel is.

Mire használható a testtudat fejlesztése?

A testünk teljes irányításáért az agyunk a felelős. A testtudat fejlesztésének innen kell kiindulnia, hiszen először az agyunkat kell meggyőzni arról, hogy szükségünk van egy kis fejlődésre. Az ízületeinkben különböző receptorok találhatóak, amelyek napi huszonnégy órában küldik az üzeneteket az agyunknak. Emiatt tudhatjuk, hogy az izmaink milyen helyzetben vannak, összehúzódnak-e vagy éppen kinyúltak, de természetesen azzal is tisztában lehetünk, hogy mi történik velünk egy adott pillanatban.

Felhasználható arra is, hogy közelebbi kapcsolatba kerülhessünk önmagunkhoz és a szexuális vágyainkhoz. Ennek segítségével sokkal kiegyensúlyozottabb és nyugodtabb lesz a párkapcsolatunk, ráadásul az ágyban is fesztelenebbé válhatunk. Amint egységben vagyunk a testünkkel, azt a partnerünk is észre fogja venni, ezáltal sokkal odaadóbbá válhat ő is.

Javítható a testtudat fejlesztése?

Természetesen igen. Ennek fejlesztésében szerepet játszanak a különböző mozgások, mint a test és az elme fajtájú változatok. Ide tartozik a pilates, a jóga, de a csípőkörzés és a hastánc is. Amint megeddzük a mélyizmokat, máris sokat tettünk a testtudat fejlesztése érdekében. Ehhez azonban hosszú út áll előtted. Ebben nyújtok szakmai segítséget, hiszen mentorodként átlépjük azokat az akadályokat, amik miatt nem tudod teljes mértékben irányítani a testedet. A terápia segítésével könnyebben elfogadhatod önmagadat, tisztában leszel a tested működésével és nem utolsó sorban összehangoljuk az izmokat és az idegrendszert.

Összegezve:

A testtudat fejlesztése tehát nagyon fontos dolog a teljes élethez. Ha nem ismerjük önmagunkat, a vágyunkat és a testünket, akkor nem leszünk képesek fesztelenek lenni a magánéletben sem. A szexuális kapcsolathoz ugyanis tudnod kell, hogy mire vágysz igazán, mire van szükséged a teljes kielégüléshez. Az egyes terápiás technikák segítségével sokat javíthatunk ezeken a problémákon. Ha megvan a gond, akkor könnyedén megoldást találunk rá, amit akár otthon is hasznosítani tudsz.

Holovitz Alexandra
Írj nekem:  a.holovitz@gmail.com
Foglalj időpontot: https://calendly.com/coaching-discovery-call